top of page

Hvordan starte et AS?


Proxo Regnskap - Hvordan starte et AS? - Foto: Unsplash

Hvordan starte et AS?


Det er ikke en selvfølge at den beste selskapsformen for din virksomhet er å etablere et aksjeselskap, noe vi skal komme nærmere inn på senere. Uansett hvilken type virksomhet du skal starte, anbefaler vi alltid at du tar kontakt med oss i Proxo Regnskap. Vi har lang erfaring med å stifte selskaper, og vil gjerne komme med noen gode råd og hjelpe deg i gang.


I dette innlegget vil vi likevel dele noen korte punkter om hvordan du kan opprette et aksjeselskap - som er en av de vanligste selskapsformene i Norge.


Hvem stifter et aksjeselskap?

Et aksjeselskap er en selskapsform som kan stiftes av en eller flere fysiske og juridiske personer (Kan være et aksjeselskap) som ønsker lav risiko. Mange foretrekker å stifte et AS, fordi:

 • Det er liten eller ingen risiko.

 • Er en egen juridisk enhet.

 • Et AS er egnet om din virksomhet krever investorer / Investorvennlig.

 • Du får rettigheter som en ansatt.

 • Les mer her: Altinn .

 • Kontakt oss slik at vi kan hjelpe deg med å finne ut om aksjeselskap er den rette selskapsformen for din virksomhet: robert@proxo.no .


Slik oppretter du et aksjeselskap:

Det er mer som skal til enn å fylle ut stiftelsdokumenter, likevel gir vi deg oversikten steg for steg - Hvordan starte et AS?


 1. Vi anbefaler deg å starte med en enkel forretningsplan, selv om det ikke er et krav til dette.

 2. Deretter må du bestemme navn på virksomheten.

 3. Velg formål.

 4. Deretter; eiere, styre og daglig leder

 5. Eierne må stille med aksjekapitalen. Aksjeloven krever at aksjeselskap må ha en aksjekapital på minimum 30 000 kroner.

 6. Opprett bedriftskonto for aksjeselskapet. Velg din bank, eller sjekk ut: Dnb, Sbanken, Nordea, Sparebank1, Handelsbanken Trondheim, Trøndelag Sparebank og Den danske bank som er forslag til noen banker.

 7. Registrer aksjeselskapet i Foretaksregisteret.


Eller du kan kontakte oss:

Spør oss om råd først, det er en av de beste investeringene du kan gjøre. Når man etablerer selskap er det mange fallgruver, vi sørger for at du får best mulig start, vi hjelper deg å registrere selskapet og blir gjerne med som din regnskapsfører og rådgiver i tiden fremover. Mer informasjon.Proxo Regnskap - Foto: Moi Impact / Jennifer Moi

Proxo Regnskap - Bedre Oversikt, Smartere Regnskap!

Comments


bottom of page