top of page

Kontroll av innbetaling, sikrer god likviditet!


Proxo Regnskap gir deg bedre oversikt og smartere regnskap ved å bidra til gode faktureringsrutiner – og budskapet er klart: Fakturer rett etter tjenesten er levert, gjør en avtale om kort betalingsfrist og ha gode rutiner på å kontrollere at beløpet er innbetalt.

Gode faktureringsrutiner fører til bedre likviditet.

Kontorarbeid og fakturering er for mange noe man ikke prioriterer på grunn av tidsnød i hverdagen. Man skal som oftest gjøre det «i morgen». Dette er en ond spiral og komme i. Leverandørene vil som oftest kreve inn sine penger i tide og da er det meget viktig at du har fått dine penger hos kundene i tide. Akkurat det å få pengene inn fra kundene er noe av det viktigste en bedrift gjør. Får du ikke inn pengene fra kundene, må du kanskje låne penger andre steder for å overholde dine egne forpliktelser. Og det koster også penger.

Her er noen enkle tips for å opprettholde gode faktureringsrutiner:

– Fakturer kunden umiddelbart etter at varen/tjenesten er levert. Avtale kort betalingsfrist. – Sørg for at fakturaen tilfredsstiller lovens formkrav. Hvis ikke kan du få den tilbake, og det vil ta lengre tid før du får pengene dine. – Husk å lagre alt av data på kunden, spesielt organisasjonsnummer. – Send fortrinnsvis alle fakturaer på EHF. Da får kunden den raskere. – Bruk KID slik at innbetaling bokfører seg automatisk. Dette fører til at kundereskontroen din er oppdatert kontinuerlig.

Hva skjer dersom kunden ikke betaler? Det skal vi fortelle litt om senere.

Ha en fortsatt God Sommer

Ta kontakt om du ønsker et uforpliktende tilbud i dag, eller ring oss gjerne om du vil ta en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

  • Avdeling Stjørdal: Robert Alstadvold, tlf 908 83 282

  • Avdeling Frosta: Geir Ove Nesshaug, tlf 411 07 642

  • Avdeling Trondheim: Robert Alstadvold, tlf 908 83 282

Proxo Regnskap AS – Bedre oversikt, smartere regnskap!

22 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page