top of page

Hva er reglene for at du skal få fradragsberettiget representasjon på et restaurantbesøk?


Hvordan er egentlig reglene med fradragsberettiget representajon for bevertning av kunder eller forretningsforbindelser?


En nødvendig del av det å drive en business er å gjennomføre møter, noen ganger middager og representasjon. I slike sammenhenger tar man gjerne med en kunde eller en forretningsforbindelse ut for å spise. Dette kan du føre på fradragsberettiget representasjon dersom du følger reglene.


Du må passe på at du holder deg innenfor beløpsgrensen, at du ikke kjøper brennevin eller tobakk. Det er viktig at møtet foregår innen rimelig arbeidstid, dvs. ikke alt for sent på kvelden. Dere snakker om forretninger, selv om dere ikke gjør det under hele representasjonen, du skriver ned navn og arbeidsgiver for alle som deltar.


Satsen eller beløpsgrensen justeres innimellom, det er derfor viktig å sjekke satsene. For 2021 kan du bruke kr.511,- pr. person - for å vite mer om dette, forhøyede satser mv. kan du følge denne linken: Statens personalhåndbok 2021.


Et eksempel på noe du ikke kan gjøre, er hvis du ved en feiltagelse får med et kjøp av en brennevin på kvitteringen. Da kan du ikke føre restaurantbesøket under fradragsberettiget representasjon. Du kan ikke stryke brennevinen ut å si at den ikke teller.


Om du vil vite mer om fradragsberettiget representasjon, eller om du vil vite hvordan vi i Proxo Regnskap kan hjelpe deg med å drive bedriften din på en så lønnsom måte som mulig - er du velkommen til å ta kontakt med oss!


Proxo Regnskap - Bedre Oversikt, Smartere Regnskap!

Ta kontakt med: robert@proxo.no

Comments


bottom of page