top of page

5 Viktige regnskapstips for en god bedriftshverdag!


5 Viktige regnskapstips for en god bedriftshverdag!

Å forstå hvordan man kan drive bedriften på en regnskapsmessig bedre måte, kan spare deg for tid, mye hodebry og mange penger. Derfor har vi denne uken satt opp noen gode regnskapstips for deg, slik at du kan effektivere din bedriftshverdag.


5 Viktige Regnskapstips:

  1. Ha gode fakturering- og betalingsrutiner. Faste og ryddige rutiner for timeregistrering, fakturering og viderefakturering gir fornøyde kunder med betalingsvilje, og gjør hverdagen god både for deg, bedriften og regnskapsfører.

  2. Unngå for mange småbeløp, bilagsføringen av små beløp tar like mye tid og koster derfor like mye. Forsøk derfor å samle småbeløp slik at du får det i en eller to fakturaer på året.

  3. Faste trekk slik som forsikring, avtalegiro og lån, må dokumenteres med betalingsplan, trekkmeldinger eller fakturaer.

  4. Hold kontroll på regnskapet under forretningsreise! Da blir det som regel flere bilag noe som gjør at du må utarbeide en oppsummering/reiseregning. Avtal på forhånd med regnskapsfører om hvordan dette skal gjøres.

  5. Fakturaer fra skatteetaten skal også sendes inn. Dette er lett å glemme, husk derfor dette - slik at regnskapsfører ikke må bruke tid på å innhente slik dokumentasjon i etterkant.

Det er mange andre viktige og praktiske forhold man skal huske på i forbindelse med regnskap, men vi forholder oss denne gangen kun til fem punkter slik at det er lettere for deg å ta hensyn til disse.


Om du ønsker bedre rutiner og hjelp til å effektivisere regnskapet er du velkommen til å ta kontakt med oss! Vi er her for å hjelpe deg, og er kjent for å engasjere oss i kundene våre.


Proxo Regnskap - Bedre Oversikt, Smartere Regnskap!


Kontakt gjerne daglig leder Roar Husby roar@proxo.no - +47 928 10 584 eller ERP-konsulent og seniorrådgiver Robert Alstadvold robert@proxo.no - +47 908 83 282.Comments


bottom of page