fbpx

Har du nylig startet nettbutikk som følge av smitteverntiltak?

Regnskapsbloggen ser på hvilke regnskapsmessige utfordringer du bør være forberedt på. Er det bare å sette opp en nettbutikk å pumpe ut varer?

Eksperter spår en kraftig økning i julehandelen i år, siden folk har reist mindre – og dermed har brukt mindre penger. Netthandelen har tatt av, dette som følge av endringer i nordmenns handlemønster i forbindelse med nedstengning, lockdown, og en verden som har måttet omstille seg å tenke annerledes. Mange har etablert nettbutikk, og etablert butikk i sosiale medier. Proxo Regnskap gir viktige råd til deg som satser på netthandel!

Hva er typiske utfordringer for bedrifter som driver nettbutikk?

  1. Man må tenke på å holde et strømlinjeformet system for lagerhold. Dette innebærer at lagerbeholdningen i regnskapet skal stemme med beholdningen i nettbutikken. Disse 2 parametrene må være i sanntid.
  2. Unngå å legge ut hundre tusen produkter. Det er lønnsomt å starte med få men gode bestselgere å fylle på etter hvert som man ser at systemet og logistikken fungerer.
  3. Tenk: Hvordan kan jeg minimere administrasjon av salget i nettbutikken? Bruk gode bilder på produktene. Dårlige bilder har motsatt effekt.
  4. Bruk profesjonelle utviklere til å designe nettbutikken din. Det er viktig å tenke 5 år frem i tid når man planlegger omfanget av netthandel.

Visste du at hindring av koronaviruset har påvirket handlemønsteret til nordmenn kraftig?

Smitteverntiltakene som ble innført for å hindre spredning av koronaviruset påvirker nordmenns handlemønster. Dette viser tall hentet fra Statistisk Sentralbyrå for 2. kvartal 2020. Tallene viser omsetningen steg med 54 % i Norden fra i fjor, og at det gjennomsnittlige forbruket pr. besøkende steg med 38,3 %. Samtidig gikk bruken av kortene utenom internett, som i butikker, ned med hele 40 prosent. Dette skyldes i hovedsak betydelig mindre kortbruk i utlandet.

Til sammen brukte nordmenn 40 milliarder kroner i norske og utenlandske nettbutikker i 2. kvartal 2020, fordelt på 106 millioner transaksjoner medregnet Vipps-betalinger.

Proxo Regnskap er opptatt av at du skal få jobbe med din kjernevirksomhet!

Ta kontakt for å få et uforpliktende tilbud i dag:

  • Avdeling Stjørdal: Robert Alstadvold, tlf 908 83 282
  • Avdeling Frosta: Geir Ove Nesshaug, tlf 411 07 642
  • Avdeling Trondheim: Robert Alstadvold, tlf 908 83 282

Proxo Regnskap AS – Bedre oversikt, smartere regnskap!

Kilde for blogginnlegget: Proxo Regnskap AS, Statistisk Sentralbyrå og Salesforce (Tall fra 2.kvartal 2020).